Min hole-in-one

En skøn 60´er-onsdag, der blev lidt speciel - og med whisky til alle.

Palle (yderst th) skåler med Holger Dock og Dorthe Schmidt.
Palle (yderst th) skåler med Holger Dock og Dorthe Schmidt.

Datoen den 18. september 2015 er en helt speciel onsdag for mig. Den dag lavede jeg en hole-in-one. På det tidspunkt var jeg det 25. medlem i KG, som slog det ultimative golfslag. Min kære bror, Troels, som også er medlem af KG, og som også har leveret til avisspalterne som journalist, har skrevet en fin tekst om begivenheden. Her er, hvad han skrev:  

Var der nogen, der så den? Spurgte Palle Schneider-Christensen de to andre, da han med sin fairway-kølle lige havde sendt bolden afsted mod green på KG´s 11. hul. Vejret denne onsdag formiddag i 60´er-klubben var perfekt til golf. I jordhøjde er banen i absolut topform, foroven kun få skyer og næsten ingen vind. Dette til trods kunne ingen i trebolden følge golfslaget. 

Hullet er 166 meter fra tee 59 og klart det sværeste af banens fire par 3-huller. Statistikken siger, at ud af de i skrivende stund 200 hole-in-one der er scoret, siden klubben i 1980 fik 18 huller, har kun 24 spillere sendt bolden i cup´en på netop dette hul. I onsdags skete det så for 25. gang.

Palle, som var i tre-bold med Dorthe Schmidt og Holger Dock, syntes, han ramte bolden o.k. Men pist væk var den. De anede ikke, hvor de skulle lede, indtil Dorthe tænkte sit. Og jo, ganske rigtigt. Der lå en bold i hullet - Palles Teitlist.

Begivenheden spredte sig som løbeild - helt frem til sekretariatet, som stod klar med whisky, udskænkning til alle tilstedeværende og et stort tillykke til Palle.

Ca. 125.000 spillere scorer hvert år hole-in-one. Gennemsnitshandicappet for dem er 14. KG´s Michael Dorn blev den første, da han en aprildag 1990 scorede hole-in-one på hul 11. Gitte Nielsen har gjort det tre gange: juli, august og september 2014.